Procedurat endoskopike te obeziteti

0

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të procedurave endoskopike që përdoren për humbjen e peshës. Një procedurë përfshin vendosjen e qepjeve në stomakun tuaj për të zvogëluar madhësinë e tij dhe sasinë e ushqimit që mund të konsumoni në mënyrë të qetë. Në një procedurë tjetër endoskopike, mjekët futin një balon të vogël në stomakun tuaj. Balona është e mbushur me ujë për të zvogëluar sasinë e hapësirës në dispozicion në stomakun tuaj. Kjo ju ndihmon të ndiheni më të ngopur më shpejt.

Këto procedura zakonisht miratohen për njerëzit me BMI 30 ose më shumë kur vetëm dieta dhe ushtrimet fizike nuk kanë qenë të suksesshme. Humbja e pritur e peshës ndryshon midis procedurave nga 5% në 20% të humbjes totale të peshës trupore.

Në disa njerëz, operacioni për humbjen e peshës, i quajtur gjithashtu kirurgji bariatrike, është një opsion. Ajo kufizon sasinë e ushqimit që jeni në gjendje të hani në mënyrë të qetë ose ul thithjen e ushqimit dhe kalorive, ose i bën të dyja.
Ju jeni të përkushtuar për të bërë ndryshime në stilin e jetës që janë të nevojshme për operacionin për të funksionuar.

Kirurgjia e dobësimit ndihmon në humbjen e 35% ose më shumë të peshës së tyre të tepërt.

Nuk garanton që do të humbni të gjithë peshën tuaj të tepërt ose që do ta mbani atë larg për një kohë të gjatë. Suksesi i humbjes së peshës pas operacionit varet nga angazhimi juaj për të bërë ndryshime gjatë gjithë jetës në zakonet tuaja të ngrënies dhe stërvitjes.

Adresa

Rr. Nënë Tereza, 12000 Fushë Kosovë, Kosovë.

Email: info@aci-ks.com

Telefoni

+383 48 788 781
+90 537 988 56 00

Orari i punës

E hënë - E premte
09:00 - 17:00