Ngushtimi i stomakut, një zgjidhje për obezitetin!

0

Obeziteti është një problem në rritje në mbarë botën. Obeziteti jo vetëm që ndikon në shëndetin fizik të një personi, por gjithashtu mund të ndikojë në mirëqenien e tij mendore dhe emocionale. Ndërsa dieta dhe ushtrimet shpesh rekomandohen si linja e parë e mbrojtjes kundër obezitetit, ndonjëherë këto ndryshime në stilin e jetës nuk janë të mjaftueshme. Pikërisht këtu mund të vijë si zgjidhje ndërhyrja për ngushtimin e stomakut.

Çfarë është ndërhyrja për ngushtimin e stomakut?

Ndërhyrja për ngushtimin e stomakut, është një operacion për humbje peshe që përfshin heqjen e një pjese të madhe të stomakut, duke lënë pas një pjesë të vogël të stomakut në formë bananeje. Kjo madhësi më e vogël e stomakut i lejon pacientët të ndihen të ngopur më shpejt, duke reduktuar sasinë e ushqimit që mund të konsumojnë dhe duke çuar në humbje peshe.

Si ndihmon ndërhyrja për ngushtimin e stomakut te obeziteti?

Ndërhyrja për ngushtimin e stomakut ndihmon te obeziteti në disa mënyra. Së pari, ai kufizon sasinë e ushqimit që një person mund të hajë, duke i ndihmuar ata të konsumojnë më pak kalori dhe të humbin peshë. Përveç kësaj, operacioni mund të ndikojë gjithashtu në hormonet që rregullojnë urinë dhe metabolizmin, duke çuar në humbje të mëtejshme në peshë.

Kush është një kandidat i mirë për të kryer ndërhyrjen për ngushtimin e stomakut?

Ngushtimi i stomakut nuk është një zgjidhje e vetme për obezitetin. Zakonisht rekomandohet për njerëzit me një indeks të masës trupore (BMI) prej 40 ose më të lartë, ose një BMI prej 35 ose më të lartë me probleme të tjera shëndetësore të lidhura me obezitetin, si diabeti, presioni i lartë i gjakut ose apnea e gjumit.

Çfarë duhet të prisni gjatë dhe pas operacionit të ngushtimit të stomakut?

Ndërhyrja për ngushtimin e stomakut zakonisht bëhet në mënyrë laparoskopike, që do të thotë se bëhen prerje të vogla në bark për operacionin. Procedura zakonisht zgjat 1-2 orë dhe shumica e pacientëve janë në gjendje të shkojnë në shtëpi brenda një ose dy ditësh.

Përfitimet pas ndërhyrjes për ngushtimin e stomakut

Përveç humbjes së peshës, operacioni për ngushtimin e stomakut mund të çojë gjithashtu në përfitime të tjera shëndetësore, të tilla si përmirësimi i kontrollit të sheqerit në gjak tek njerëzit me diabet dhe zvogëlimi i rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru.

Konkluzioni!

Obeziteti është një shqetësim serioz shëndetësor që mund të ketë ndikime të gjera në jetën e një personi. Ndërsa dieta dhe stërvitja janë të rëndësishme për humbjen e peshës, ndonjëherë nevojiten masa më drastike. Ngushtimi i stomakut është një zgjidhje e sigurt dhe efektive për obezitetin që mund të çojë në humbje të konsiderueshme në peshë dhe në përmirësimin e rezultateve shëndetësore. Nëse jeni duke luftuar me obezitetin.

Adresa

Rr. Nënë Tereza, 12000 Fushë Kosovë, Kosovë.

Email: info@aci-ks.com

Telefoni

+383 48 788 781
+90 537 988 56 00

Orari i punës

E hënë - E premte
09:00 - 17:00