KIRURGJIA BARIATRIKE

Shërbimet tona

Kirurgjia Bariatrike

Kirurgjia bariatrike u ofron njerëzve humbje të konsiderueshme dhe të qëndrueshme në peshë. Kirurgjia bariatrike bëhet për t'ju ndihmuar të humbni peshën e tepërt dhe të zvogëloni rrezikun e problemeve shëndetësore të lidhura me peshën potencialisht kërcënuese për jetën, duke përfshirë: Sëmundjet e zemrës dhe goditjet në tru, presioni i lartë i gjakut, sëmundja e mëlçisë yndyrore joalkoolike (NAFLD) ose steatohepatiti joalkoolik (NASH). Ndërsa çdo procedurë kirurgjikale ka rreziqe, kirurgjia bariatrike është gjetur të jetë një nga operacionet më të sigurta për t'iu nënshtruar. Konsiderohet si i sigurt ose më i sigurt kur krahasohet me operacionet e tjera me zgjedhje.

Kërkesat e Kirurgjisë Bariatrike:

Keni një indeks të masës trupore (BMI) prej 40 ose më të lartë, ose keni një BMI midis 35 dhe 40 dhe një gjendje të lidhur me obezitetin, si sëmundjet e zemrës, diabeti, presioni i lartë i gjakut ose apnea e rëndë e gjumit. Peshoni më pak se 205 kilogram, pesha maksimale që mund të strehojë pajisja e radiologjisë spitalore.

Suksesi nga kirurgjia bariatrike:

Pacientët mund të humbasin 30 deri në 50 për qind të peshës së tepërt në gjashtë muajt e parë dhe 77 për qind të peshës së tepërt që në 12 muaj pas operacionit. Një studim tjetër tregoi se pacientët mund të ruanin një humbje prej 50 deri në 60 për qind të peshës së tepërt 10 deri në 14 vjet pas operacionit.

 

Adresa

Rr. Nënë Tereza, 12000 Fushë Kosovë, Kosovë.

Email: info@aci-ks.com

Telefoni

+383 48 788 781
+90 537 988 56 00

Orari i punës

E hënë - E premte
09:00 - 17:00